Festival vína

Festival vína 2018

bližší informace přineseme začátkem října 2018

O festivalu

Hlavní náplní festivalu je degustace českých a moravských vín, vystoupení folklórních tanečních souborů a cimbálové muziky, která hraje k tanci a poslechu.

Součástí je i bohaté občerstvení a doplňkový program – tombola, soutěže. Účastníci při vstupu obdrží program s tzv. koštovníkem – degustační lístek, na který mohou zdarma ochutnávat určitý počet vzorků vína dle vlastního výběru. Během večera se vybírají 3 TOP vzorky celého festivalu vína. Degustační skleničku je možno získat na „Směnárně“ za vratnou zálohu 50 Kč. Pokud dojdou degustační listy tzv. „koštovníček“ na degustování vzorků, je možné si zakoupit nové ve „Směnárně” a v degustaci pokračovat. Ve směnárně je také možné zakoupit drobné občerstvení a nápoje.

Festival vína 2017

Tradiční Festival vína, dříve znám jako wineparty, se z kruhové haly, přes klub C, dostal až do prostor menzy ČZU. Velká jídelna, kterou naplnilo více než 200 hostů, se proměnil v jihomoravský festival doprovázený cimbálovou muzikou Michala Horsáka. Na Festivalu vína 2017 se mimo vína ČZU z vinařského střediska Mělník, které nesmělo chybět, objevili vína od známých vinařů, jako jsou Vaďura, Hnanice, Znovín, Blatel, atd. Celkem bylo na výběr 60 vzorků od 13 různých vinařů. Vína se rozlévaly na čtyřech barech a košty se kupovali za žetony, které bylo možné pořídit v bufetu spolu s občerstvením ve formě uzenin, sýrů, oliv a dalších k vínu vhodných pochutin. Během večera se také hlasovalo o nejlepší vzorek festivalu. Hosté svoje hodnocení vhazovali do urny v bufetu spolu se jménem. Při vyhlášení nejlepšího vzorku byl také vylosován jeden hlasovací lístek, jehož majitel od nás získal lahev vítězného vína

Kontakt na organizátory

Ondřej Pilch

Tereza Jedlanová

Honza Borák

festival@asociacestudentu.cz

Již proběhlé akce

Fotogalerie proběhlých ročníku Festivalu vína, dříve nazvaného Wineparty.

Prosinec 2017

Listopad 2016