Festival vína

28.11.2018

V menze ČZU od 19:00

O festivalu

Hlavní náplní festivalu vína je degustace českých a moravských vín, vystoupení folklórních tanečních souborů a cimbálové muziky, která hraje k tanci a poslechu.

Festival vína 2018

Tradiční Festival vína, dříve znám jako wineparty, se z kruhové haly, přes klub C, dostal až do prostor menzy ČZU. Velká jídelna se letos otevře všem milovníkům vína ve středu 28. listopadu od 19 hodin. K tanci a poslechu bude hrát cimbálová muzika Michala Horsáka. Na Festivalu vína se můžete těšit na 12 vinařů z Moravy a Čech, od každého vinaře bude možné ochutnat až 5 vzorků vína. Letošními vinaři budou již tradičně vinařství ČZU, vinařství Vaďura. Z loňských vinařů se můžete těšit na vinařství Tesařík, Košut a Blatel. Nově je doplní vinařství Pavel Hruška, vinařství Skalák, vinařství B/V, vinařství Čapka, vinařství Dog in dock, vinařství Vrba, vinařství Zlomek/Vávra.

V průběhu večera bude možné zakoupit také drobné občerstvení či nealkoholické nápoje na "směnárně", kde bude také možné zakoupit další žetony na degustování lahví.

Systém degustace

Na začátku večera u vstupu, získají hosté degustační list, kde naleznou základní informace o degustovaných vínech, program večera, ceník občerstvení a systém degustace. V rámci programu získají hosté také tzv. "koštovníček", na základě kterého mohou ochutnávat vína. Na "koštovníčku" je určitý počet žetonů, které se vyměňují za vzorky vína. Každý vzorek je ohodnocen určitým počtem žetonů. Pokud žetony v základním "koštovníčku" dojdou, nový koštovníček (počet žetonů) si mohou hosté zakoupit na "směnárně".  Při příchodu je také potřeba si zajistit degustační skleničku, která se vydává proti vratné záloze 50 Kč.

Vstup na akci

Cena vstupu na akci je 150 Kč a akce je určena zaměstnancům, doktorandům a studentům České zemědělské univerzity v Praze.

Odkaz na zakoupení vstupenek zde.

Program večera

V průběhu večera se bude také hlasovat o nejlepší 3 vzorky Festivalu.

Po celou dobu akce budou k dispozici organizátoři akce a v případě potřeby se na ně můžete obrátit, budou mít na sobě tmavě modré polokošile s logem organizace.

Kontakt na organizátory

Ondřej Pilch

Tereza Jedlanová

Honza Borák

festival@asociacestudentu.cz

Již proběhlé akce

Fotogalerie proběhlých ročníku Festivalu vína, dříve nazvaného Wineparty.

Prosinec 2017

Listopad 2016